Montenegro или Черна Гора

Красотата на Черна гора

На това място Господ е изсипал огромно количество красота, не може да се разкаже, нужно е да се види. Пътят с кола е доста изморителен, но абсолютно си заслужава!

Природата на места изглежда дива и недокосната. Спиращите дъха гледки се запечатват в ума завинаги.

Montenegro

Невероятни скалисти гледки и морски пристанища, изненадващо е, че очарованието и привлекателността на Черна гора са запазени за местните и съседите от други балкански страни. Благодарение на новите круизни маршрути, откривания на луксозни хотели и огромен интерес от ентусиасти, обхождащи черните пътища, Черна гора бързо започва да се превръща в топ мястото на Адриатическо море.

Цветът на морето – водата – повече с цвят опал, отколкото небесносиньо – проблясва под лъчите на слънцето, а изобилието от девствени плажове предлага спиращи дъха гледки към варовиковите скали.  Град Будва е най-посещаваната точка от туристите – с лек привкус на екзотичност, предлага безброй барове, прекрасен стар град и километри плажна ивица. Не всички плажове в този град с венециански стил са оживени. Има и много скрити от очите, девствени, райски местенца

Цените

Тук е малко по-скъпо от Македония и Албания, цените в Черна гора са все още доста по-достъпни от най-посещаваните места по Средиземноморието, като Хърватия и Гърция. Дори в туристическите области на Котор, един обяд ще ви струва не повече от 30 евро. Същото се отнася и за нощувките: петзвездни хотели като Аман на о. Свети Стефан са с  малко по-ниски цени от подобни места за отсядане в близкия Дубровник, а и можете да си наемете цял апартамент с тераса, гледаща към залива на Котор, за по-малко от 30 евро на вечер. Цените нарастват през летния сезон, така че ако искате да спестите, направете почивката си през пролетта или есента.

Montenegro се намира в западната част на Балканския полуостров точно срещу Италия. На Запад се намира Адриатическо море. На север страната граничи с Хърватска и Босна и Херцеговина. На изток се намира Сърбия, а на юг – Албания. Черна гора е най-западната православна страна в Европа.

 

 

Вашият коментар