10 лесни начина за отпушване на канали

Всички ние знаем предупредителните знаци. Мивката започва да се нуждае от повече време, за да се оттече. Водата започва да се събира наоколо в краката ви, когато сте под душа и миризмата…  Странната, неприятна миризма. Всичко това със сигурност е знак, че скоро ще се изправите срещу проблема на запушения канал. И един ден просто се случва-каналът ви е запушен. И понякога трябва много бързо да се изправите срещу разрушена тръба или една напълно неизползваема баня.

Затова вие премахвате космите и лепкавото по канализацията и нищо не се случва. Опитвате с течни химикали и не се получава добре.  Тогава опитвате с плунджер, но и той не спасява положението.  Затова ето ви 10 начина за отпушване на канали, за да не се налага да използвате скъпите услуги на водопроводчик.

 

Извитата телена закачалка

 

Достатъчно просто, но изненадващо ефективно.  Слагайте редовно закачалка и я оправяйте. След това  извийте, за да направите малка кука. Бутнете покрай тръбата и започнете да “ловите риба”. Ще бъдете способни да извадите всичките косми от тръбите.  Запомнете вие винаги искате да  изкарате нещата навън, а не да ги бутате още по-навътре. Когато сте готови, просто пуснете горещата вода и тя би трябвало да отмие всичко.

Сода за хляб и оцет

 

Смесете една трета сода за хляб с една трета оцет, това ще замръзне веднага и вие не трябва да губите време, като вие трябва да излеете сместа в запушените тръби. Замръзването на сместа ще спомогне за премахването на космите, мръсотията, която се е натрупала по тръбите. Оставете да престои за един час или дори за цялата нощ и след това просто пуснете гореща вода и сте готови.

 

Прочетете втората и третата част на статията, за да може да видите и останалите ни предложения за отпушване на канали!

Вашият коментар