Минуси от премахването на филтрите за твърди частици

А сега да разгледаме какви би били отрицателните страни при вземане на решение от Ваша страна за премахване на DPF филтъра  от Вашия автомобил.

На първо място, това е свързано, разбира се, с екологията и опазването на околната среда.

  • Екология

Основният недостатък на премахването на филтъра за твърди частици е неприятната и вредна миризмата. Също така и газовете, които ще се отделят от автомобила Ви и вредите, които  се причиняват на околната среда. Когато премахнете DPF филтъра, премахвате основния инструмент за почистване на отработени газове. Мнозина казват, че след премахването на филтъра за твърди частици няма да има миризма – това не е така. Ако имате слабо обоняние, ще почувствате малки промени и те няма да ви донесат лоши емоции. А ако сте чувствителен човек, тогава това ще бъде истинско бедствие за вас. Всичко ще зависи от вашето обоняние. Но искаме да ви утешим, че вътре в самата кола обикновено миризмата почти не се усеща и ако е, не е много силна. Всъщност това е основната неприятност и „минус“ при премахване на филтъра за твърди частици.

  • Инспекция, регистрация, пътуване в чужбина

Решихме да съчетаем тези точки в едно, защото според нас това са незначителни неща. Никой не е преминал проверката отдавна, проблемите с регистрацията са „много, много, много“ рядко, знам само няколко подобни случая и те бяха лесно разрешени, но има проблеми с пътуването и преместването в чужбина, защото в Европа е по-трудно и се отнасяте сериозно към колите, които пушат твърде много.

Проблеми с изпускателната система, двигателя и вихровите капаци. Ако премахнете филтъра „неправилно“, тогава е възможно Вашата изпускателна система да изгори и да се изиска ремонт. Ако махнете филтъра „физически“ и „програмно“ криво, в резултат на това можете да получите проблеми с двигателя и с вихровите капаци. От друга страна, ако автосервиз знае как да направи това и има опит в подобни неща, тогава няма да има такива проблеми и всичко ще работи перфектно в продължение на много години. Основното тук е да направите всичко добре и качествено и да подходите разумно към работата си!

Вашият коментар