Смяна на щранговете – какво е нужно да знаем за това

Смяна на щрангове е един ремонт, който може да окаже много положително влияние на  комфорта в едно жилище. Щранговете са системи от различни компоненти, които отговарят за идването на водата от абонатната станция до сградата (хоризонтални) и за разпределението на водата по различните етажи и отделни жилища (вертикални).

Какво трябва да знаем при смяна на щрангове?

Това е една комплексна услуга, която определено както и при отпушване на канали изисква влагане на не малко средства. За блоковете това може да е проблем, защото всеки трябва да даде пари. Но имайте предвид, че в масовия случай плащате за комплексна услуга – махане на старите щрангове; слагане на новите щрангове; монтиране, укрепване и изолация на новите тръби за циркулация, студена и топла вода; монтаж на съответните спирателни кранове; тест на новата ВиК инсталация и почистване и отстраняване на отпадъците от ремонта.

Освен това, подмяната е доста дългосрочен ремонт. Повечето уважаващи се фирми за подмяна на щрангове използват много по-качествени тръби с дълъг живот, по-добри характеристики, по-добро съотношение цена-качество.

Ползите от смяната на щрангове са по-голям дебит на вода заради по-добрата структура на тръбите. Те ще са по-устойчиви на температурата. Водата ще запази своите качества много по-дълго време, защото тръбите няма да ръждясат. Отлаганията и запушванията ще са в миналото, течовете също.

Разбира се, за да е налице всичко това, трябва да подберете точния изпълнител на този ремонт.

Самата смяна на щрангове отнема  само ден. Започнете с убеждаване на съседите да свършите това нещо, преди да е станало наложително.

Фирма за смяна на щранговете: Водострой Консулт

Вашият коментар