Банско – уникален курорт за зимен спорт

Повече за Предимства на курорта Банско

Банско  – уникална комбинация от отлични условия за зимни ваканции, традиции и обичаи на България с културно-историческото наследство на региона.

Известният курорт предлага много модерни хотели, удобни и уютни апартаменти със собствена специална архитектура, големи и малки таверни (механи, както ги наричат тук) и ресторанти, където са много вкусни и задоволително хранени с местни, европейски и дори гръцки ястия. Всичко това, съчетано с отлично обслужване и красива природа на планината, прави Вашата почивка незабравима.

Предимства на курорта Банско:

  •  Всеки ден след затварянето на склоновете се работи за подобряване и поддържане на склоновете и преди отварянето на склоновете се проверява състоянието на снежната покривка.
  • Благодарение на благоприятното си местоположение, можете да карате до вечерта по слънчевите склонове на ски курорта Банско. Пътеките се осветяват вечер за безопасно спускане.
  • Качествен сняг, поддържани пътеки. Височината на снежната покривка е около 2 m.
  • Изкуствен сняг на пистите – пистите са оборудвани със 160 оръдия за сняг, осигуряващи равномерно покритие дори при липса на валежи.
  • Магазини за продажба и отдаване под наем на ски екипировка. Посетителите на Банско не се притесняват, ако нямат подходяща екипировка за ски или сноуборд. Местата за отдаване под наем предлагат най-добрите налични марки оборудване. Можете да наемете оборудване както в града, така и в самия ски център или да закупите ново висококачествено оборудване и дрехи на много конкурентни цени, много по-ниски от нашите.
  • Ски и сноуборд училища за всички възрасти и всички нива на обучение.
  • Пътеки за деца и детски градини. Ски центърът на Банско е идеален избор за семейства с деца.

Тук са създадени отлични условия за релакс на малките любители на зимните спортове. Курортът има ски училище, опитни инструктори, които внимателно се грижат за деца и юноши, осигурявайки не само много положителни впечатления и емоции от ски, но и значително увеличаване на уменията си за няколко дни в Банско. На станция „Бъндеришка поляна” има ски детска градина за деца над 4 години. Има 2 писти за деца с детски лифтове, ски въртележки и подвижни пътеки.

Entertainment. SPA.

Богат избор от снежни барове на пистите. Дървена хижа и апре ски парти. Голям брой красиви и удобни ски барове, разположени по цялото трасе. След приключенски ден по склоновете, се насладете на релакс в местните ресторанти. Има много барове и нощни клубове, където можете да продължите развлеченията си до сутринта. Освен това в Банско за всички, които могат да посетят, има великолепна пързалка, боулинг, билярд. Ще бъде интересно за всички.

Невероятно съчетание от древната история на Банско с неговото настояще. Банско е не само ски курорт, но и необикновено красив стар град, исторически паметник, в който има много музеи и културно-исторически забележителности. Включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

В близост ще откриете уникалния Хотел Реденка.

 

Вашият коментар