Почивка в България? В Банско разбира се

България е известна не само с топлите морски и златни пясъци, но и с отличните си възможности за зимни семейни почивки. Туристите, които обичат ски и планини отдавна знаят, че тази страна предлага няколко чудесни курорта, където можете да се насладите на ски и почивка в околностите на великолепната природа.

Почивка в Банско

Това е най-известният български курорт, който е подходящ преди всичко за скиори, които не са изкушени от Алпите, или тези, които планират да карат ски за първи път. С какво се характеризира той? Разумни цени, широки нежни склонове и развита инфраструктура привличат все повече семейства с деца в Банско всяка година. Гостоприемството и общителността на хората тук ще Ви помогне да се чувствате по-уверени и в ски училищата. Ученето ще върви бързо и ефективно.

Банско – основна информация

Курорът Банско се намира в ЮЗ България, в подножието на Пирин планина, на територията на Национален парк Пирин. Курортът е част от област Благоевград (административен център – Благоевград). Разстоянието от Банско до столицата и до близките селища е: София е 155 км, до Пловдив – 148 км, до Благоевград – 56 км, до Боровец – 142 км. Градът е част от България малко повече от 100 години. До 1912 г., където се намира Банско, е била територията на Османската империя.

Курортът е изключително подходящ за семейно почивки, с деца!

Спа Почивка в Банско с деца

Ски курорт Банско е компактен град със свой собствен стил. Тесни улички, миризмата на вкусен дим (тук печките на дърва все още горят в къщите), безброй цветни български ресторанти. Механи с винаги празнична автентична българска атмосфера, историческия център с прясно боядисани дървени къщи и църкви. Също така заснежените неповторими върхове на Пирин – всичко това остава за дълго в паметта на туристите, посещаващи ски курорта. Луксозни спа хотели, конферентни центрове и паркове. И много дълго ще си спомняте удивителното спокойствие. Не е ли това най-важното условие да се отпуснете напълно и се потопите в истинска зареждаща почивка и Вие и децата Ви?

Вашият коментар