Постелки за йога

От какви материали се правят постелки за йога

Термопластичният еластомер или термопластичен каучук е изкуствена смес от пластмаса и каучукови полимери. Йога постелките от изкуствен каучук са по-малко издръжливи, но и почти нетоксични. Еластомерните постелки са също толкова добри в контакт с пода, колкото и PVC продуктите. Допълнителни предимства на тези постелки за йога- килимите изсъхват бързо, поддържат формата си и се огъват по-добре. Минуси – ниска устойчивост на износване.

Естествените материали като каучук, органичен памук и юта са склонни да бъдат по-скъпи. В сравнение с други постелки, гумената или памучна йога постелка има по-малък контакт с пода и се износва по-бързо. Но ако първо мислите за екологията, естественият материал е най-добрият избор.

Правилната текстура за йога и фитнес подложка

Текстурата влияе върху плъзгането на килима. Ако търсите изцяло неплъзгаща се подложка за йога, изберете модели от тактилна гума или юта. Твърдата и леко грапава повърхност е подходяща както за пасивна релаксация, така и за динамични йога пози.

Леплива повърхност за йога постелка

Може да се нараните, ако постелката се плъзне твърде много. За да избегнете подобни ситуации, изберете йога постелки с лепкав слой. Ако постелката загуби лепкавостта си, просто я избършете с влажна кърпа и я оставете да изсъхне преди тренировка.

Покривало за йога постелка

Скъпите килими обикновено се доставят с подходящо покритие. Чантата за постелка е от съществено значение за часовете по йога, ако редовно носите личната си постелка със себе си. Капаците предпазват продукта от дъжд, сняг и мръсотия, като по този начин удължават живота му.

Ако редовно ходите на уроци след работа, не забравяйте да си купите чанта, която да побира не само килим, но кърпи, спортно облекло, шейкър за вода, аксесоари и друго необходимо оборудване за тренировка. Идеалната чанта за йога трябва да има множество вътрешни и външни отделения с цип. Допълнителен плюс – специални презрамки вътре в чантата за фиксиране на постелката.

Вашият коментар