Основни типове брави на вратите

Основни видове брави на врати

Някои собственици на жилища искат да бъдат абсолютно сигурни, че са направили всичко по силите си, за да осигурят вратите си (както входните, така и останалите), така че използват комбинация от няколко вида ключалки в домовете си.

Ако искате да направите същото, е задължително да знаете основните типове брави, за да можете да вземете най-доброто решение:

Прегради, които могат да бъдат преместени само в отворена позиция чрез завъртане на ключа – възможно най-познатото решение за заключване на вратите, тези брави имат различни размери и характеристики, като основните видове болтове са болтът за единичен цилиндър, болтът с двоен цилиндър и палецът цилиндричен болт (последният е най-гъвкав от всички, тъй като позволява бързо отключване отвътре без ключ).

заключващите ключалки – те се различават от ключалките на джантата поради факта, че не са с резба, а се състоят от метална плоча, фиксирана с монтажни болтове.

Цилиндри за заключване – те се предлагат в различни типове, включително евро цилиндър и анти-щракване. В зависимост от заключващия механизъм, заключващите цилиндри позволяват сложни ключови системи. Препоръчваме ви да прочетете повече за тях тук.

дръжките на джантата на джантата – се състоят от цилиндър с джанта вътре в ключалката и заключващ се заключващ елемент, прикрепен към повърхността.

Вашият коментар