Осем грешки във фитнес залата

Представяме Ви най-честите фитнес митове, които могат да попречат на успеха Ви. Не ги правете!
1. Формата се прави само във фитнеса
Можете да изградите красива фигура с всякакъв вид спорт, като танци, тае бо, тичане и др.
2. Ако жените вдигат тежести, ще станат яки като мъжете
Изграждането на мускулна маса от жените е много труден процес. Тренировките ще тонизират тялото Ви и ще Ви помогнат да изглеждате много по-добре.

3. Резултатите идват веднага
Вероятно сте чували този мит от приятели или от реклами по телевизията. Това е добър трик, за да Ви мотовира да започнете, но истината е, че резултатите идвам само с постоянство, дисциплина и спазването на добър ранителен режим.
4. Повече пот води до по-добри резултати
Чрез потта, тялото ни се охлажда, като по време на тренировка изпотяването е засилено. Чрез изпотяването тялото ни може да изхвърли определено количество вода, но това не го прави издикатор за изгорените мазнини.

5. Повече тренировки е по-добре
Тялото ни има нужда от време за да се възстанови между тренировките, за да се избегне претренирането, контузиите и прекалената умора.
6. Без хранителни добавки няма никакъв напредък
Хранителните добавки са добавка, към вече изготвен, здравословен хранителен режим, а не са негов заместител. От време на време, може да заменяте някое хранене с протеинов шеик, както и да приемате витамини с храната.

7. Не приемайте храна след тренировка
Храненето след тренировка е много важно за тялото и възстановяването на организма след тренировка.
8. Тренировките на гладно, водят до по-бързо отслабване
Тренировките на гладно могат да доведът до прилошаване, особено ако тренирате интензивно. Най-добре е да сте яли един или два часа преди тренировка, като препоръчително е храненето да се е състояло от полезни мазнини, комплексни въглехидрати и белтъчини, както и да не е много обилно, за да не Ви стане тежко по време на тренировката.

Вашият коментар