Лидерите в строителство на асансьори

Асансьорът е технически сложно съоръжение. И тези съоръжения не само правят живота ни по-комфортен. В някаква степен ние се доверяваме на тази техника за цял живот. Кой от световните производители се справя най-добре със задачата да гарантира качество и сигурност на асансьорите? Чий дизайн е най-добър и изискан?

На световния пазар със сигурност можем да отбележим четири марки – лидери в производството на асансьори.

KONE

Финландска компания за асансьорно оборудване, отбеляза преди няколко години своя стотен юбилей. Политиката на фирмата е насочена не само към постигане на качество и безопасност на асансьорите, но и економичност на тези съоръжения. Русия например, веднага след края на Втората Световна война, започва да внася тази продукция, последвана от държавите на Европа.  Особенността на KONE е пълното отказване от производство на хидравлични асансьори.

OTIS

Една от най-старите марки асансьорно оборудване. Фирмата е създадена в средатта на XIX век, когато американецът E. Ш. Отис представил на света първия безопасен лифт. От тогава и досега фирмата увеличава своя ръст и предлага асансьори за всички страни в света, както промишлени, така и ескалатори, жилищни, всякакви. OTIS е засвидетелствала името си като компания-производител на асансьори за небостъргачи, високи офиси и сгради с огромен пътнически поток.

 

ThyssenKrupp

Това е един от най-големите промишлени концерни на Германия. Официално е започнал да работи през 1999 година. Сега той заема лидираща позиция по производство на високолегирована стомана, листове от неръждаема стомана, асансьори и ескалатори.

KLEEMANN

Една от много големите лифтови компании, от 1983 година насам произвеждаща с тази марка окомплектовани лифтни системи или комплектоващи такива. Започнала е работата си на основата на ноу-хау и собствена немска технология, сега KLEEMANN има 5 завода, а продукцията й се изнася в 60 държави по света. Главният офис на компанията се намира в Гърция. Фирмата е абсолютен лидер в производството на асансьори. Освен готови решения, тя произвежда асансьори по индивидуални поръчки. Това я прави много търсена на пазара. Марката е много популярна в немасовото строителство.

Вашият коментар