Каишки за кучета

Не е тайна, че грижите за кучето са доста трудни. Факт е, че в това отношение има огромно количество тънкости, които трябва да бъдат взети под внимание. Например, много „начинаещи“собственици на кучета се интересуват: как да изберем каишка за кучето и след това да научим животното да свикне с нея? Тази статия ще даде подробен отговор.

Каишки за кучета – какво е важно да знаем

Някои читатели могат да възразят: кучето им е послушно, така че няма нужда от каишка. Това обаче е напълно погрешна гледна точка. Заобикалящите хора ще изпитват дискомфорт, ако има куче без каишка близо до тях. Второ, кучетата имат склонност да влизат в контакт със своите събратя. А понякога това завършва с ожесточена битка.

Също така, животното може да се загуби, особено в случаите, когато става въпрос за пътувания до непознати места. Поводът (каишката) може да се носи само при пътуване, но животното ще се противопоставя. Факт е, че носенето на каишка е навик, който трябва да се развива доста дълго време, в противен случай кучето се дърпа и не желае. При този подход има още един плюс: животното се дисциплинира, научава да служи на собственика. Също така, не забравяйте, че глобата за ходене на куче без каишка определено може да Ви удари по джоба.

Поставяне на каишка за куче

Няма нищо трудно в поставянето на този аксесоар на вашия домашен любимец.

Трудността е другаде: опасният приятел може да дръпне каишката, избирайки собствената си посока и темпо. Когато кучето има впечатляващи размери и сила, то става голям проблем. Ако редовно дърпате каишката, то животното със сигурност ще придобие проблеми с шийните прешлени. Ето защо начинаещите се чудят: как да водят кучето, без да се налага да дърпат за каишката по време на разходка, без използването на физическа сила? Решението е нагръдник за куче – той ще държи кучето със сигурност.

Ако собственикът има няколко домашни любимци, тогава си струва да купите каишка за две кучета – те ще се държат по-кротки. Това може да изглежда странно, но в такава среда животните са склонни да се концентрират върху поддържането на темпото и посоката. Отделни каишки, напротив, допринасят за кучешки игри

Много от Вас се интересуват от въпроса: как да направите каишка за куче у дома? Тази опция е идеална за хора с ограничен бюджет (цената на продукта е минимална). За домашно привързана каишка се нуждаете от: лента, игла, конец, пръстени и ножици. Ширината на лентата зависи от размера на кучето, а пръстените се избират според размера на лентата.

Вашият коментар