Видове товарни камиони

В тази статия ще Ви разкажем за различните видове товарни камиони, според класификацията им и предназначението.

Ние сме компания Alexander Logistics. Можете да се свържете с нас на: Адрес: 9A, ул. Трети Март, 1532 , Казичене

Телефон: +359 2817 7766.

Класификация на камиони. Видове товарни камиони:

  1. Тентови камиони.

Този тип принадлежи към най-често срещаните от всички, с негова помощ се извършва доставката на повечето от възможните стоки, тъй като конструкцията на превозващото средство позволява да натоварите каросерията от всяка страна. Ще назовем основните характеристики: стандартна товароносимост 20–25 тона, обем 60–96 м3. Съвременните модели на опънати полуремаркета са „навити”, тоест, ако е необходимо, палатката се отстранява с рамката и получавате отворен камион с плоски разстояния.

  1. Хладилни камиони.

Тук става въпрос  за същия товарен полуремарке, но оборудван с хладилен агрегат. Този тип автомобили се използват за доставка на бързоразвалящи се стоки – обикновено храни и лекарства. Температурата вътре в отделенията може да варира от +25 до -25 ° С. Стандартната товароносимост е 12–22 тона, а нетният обем е 60–92 м3. Ако говорим за цената, работата на хладилниците струва около една четвърт по-скъпо от аналозите без хладилни агрегати. Факт е, че непрекъснатата работа на хладилните агрегати предизвиква увеличен разход на гориво.

Днес се отличават шест основни класа хладилници от А до F. Първите се използват за транспортиране на стоки при плюс температура от +12 до 0 ° С. Докато последните са мобилни фризери, където температурата никога не се повишава над -20 ° C.

  1. Изотермични камиони.

Този вид товарен транспорт е необходим за доставка на хранителни продукти на дълги разстояния, тъй като в тялото му зададената температура остава за дълго време. Има модели с различна товароносимост – от 3 до 25 тона. Изотермични камиони с голям капацитет се предлагат във флота на всички големи търговски вериги, които продават бързоразвалящи се хранителни продукти. Максималният използваем обем на вътрешното пространство е 92 м3, а минималният – 32 м3. Евро палетът съдържа 6–33 единици товар.

Вашият коментар