Видове радиатори за Вашия дом

Стоманени радиатори

Когато избираме видове радиатори, стоманеният радиатор за частна къща има следните предимства:

  • Достъпни разходи в комбинация с добър коефициент на ефективност
  • Ниска окисляемост от нестандартна вода
  • Дълъг експлоатационен живот
  • Удобни размери и леко тегло
  • Недостатъците включват следното:

Не твърде хармоничен дизайн, който на първо място показва, че това все още е отоплителна система, а не елемент на декор.

Също така, въпреки гаранциите на производителите, препоръчително е да се промиват стоманените радиатори на всеки 3 години. По този начин предотврати процесът на образуване на шлаки на отоплителната система на къщата.

Друг съществен недостатък на стоманените батерии е необходимостта от постоянно пълнене, в противен случай се появява ръжда, която може да убие радиатора след няколко години. Повече информация за радиаторите на сайта на Тотал Терм.

Алуминиеви радиатори

Алуминиевият радиатор е сред най-използваните видове радиатори за отоплителни системи в частна къща. Такава популярност се обяснява с модерен дизайн и висока топлинна мощност. Ценовият диапазон на алуминиевите радиатори е обширен, всичко зависи от производителя. Най-евтините са радиаторите на руските производители, съдейки по отзивите на потребителите, че е по-добре да вземете чуждестранни колеги, които са много по-скъпи.

Ако изберете алуминиев радиатор за локалната отоплителна мрежа на частна къща, тогава трябва да спазвате редица доста важни условия за избор и работа, които са предоставени по-долу:

Алуминиевият радиатор е много чувствителен към параметрите на циркулиращата течност. Важно е да се спазва желаното ниво на киселинност на водата, в противен случай алуминият може да се разруши за няколко години.

Високата топлинна мощност на алуминиевите радиатори има недостатък. Потокът от топъл въздух се издига твърде бързо до върха и често има разлика в температурата между тавана и пода. Затова при избора на алуминиеви радиатори е необходимо да се направи точно изчисление според площта на помещението, в противен случай подът може да остане студен.

Разумната цена, добрият дизайн и бързото разсейване на топлината са тайната на успеха на алуминиевите радиатори. Доста добри радиатори за отопление на частна къща. При стриктно спазване на горните стандарти за подбор и експлоатация, те ще продължат доста дълго време с добър топлопренос.

Вашият коментар