Функции на броячите на банкноти и монети

Автоматичен старт. Когато зареждате пари в специален джоб, изчислението започва в същата секунда. Това не винаги е удобно, защото няма начин да коригирате бележките, които са извадени от пакета. В резултат на нередности банкнотите се набръчкват, което причинява забавяне на работата. Механизмът трябва да спре и да премахне смачканата сметка.

Сумиране. Поради възможността да се обобщят общия брой на заредените банкноти и тяхното номинално значение, не е необходимо да се извършват отделни проверки.

Опаковането се извършва произволно или фиксирано. С фиксирана опаковка се задават точните параметри за броя на бележките. При удължена опаковка данните се настройват с помощта на вградените бутони от 0 до 9. Когато се достигне зададената стойност, работата на устройството спира и резултатът се показва.

Сортиране по номинална стойност. Функцията придоби популярност поради възможността за броене на банкноти в смесен пакет. Екранът показва общия брой сметки и разделянето по стойност. Сортирането по ориентация ви позволява да преброите цял пакет банкноти и да ги разпространите по определен начин. Дистанционният дисплей е инсталиран на всички съвременни устройства и показва информация за резултатите от преобразуването. Свържете се с компютър. С помощта на специална програма, инсталирана на компютър, процесът на преброяване и сортиране е напълно контролиран.

Захранван от батерии ви позволява да пренареждате устройството без да го изключвате. Функцията присъства на много модели. Скоростта на броене зависи единствено от модела и серията на устройството и е 400-2000 сметки в минута. Скоростта се регулира и намалява при преизчисляване на изтъркани банкноти.

Функции на модели за броене на монети:

  • Автоматичен старт при попълване на пари в приемната тава;
  • Сортиране по номинална стойност;
  • Свържете се с компютър за контрол.
  • Проблеми в използването

Работата на апарата за броене на банкноти се усложнява от:

  • Амортизация на бележките при преброяването им. Обърнете внимание на състоянието на банкнотите и задайте подходящата скорост, за да не се счупят напълно банкнотите.
  • Износените сметки често се забиват и процесът на отстраняването им отнема от 3 до 10 минути.
  • За стандартните модели времето за работа е от 2 до 5 часа на ден.
  • От време на време се появява необходимост от подмяна на части (гумени ленти или колела).

Усложнение на работата възниква и в броячите на монети:

При броенето понякога металните пари се забиват в тави. Залепените монети не се вземат предвид при крайните резултати, поради което трябва да рестартирате чека. Някои модели нямат функция за автоматично изтегляне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *