Анавар

Анавар е търговското найменование на един от най-популярните оралния анаболни стероиди, който съдържа активното вещество Оксандролон. Анавар е изключително популярен, както сред професионалните културисти така и сред любителите, поради уникалните си свойства и факта, че употребата му е подходяща и за жени. Анавар е дериват на хормона дехидротестостерон, но е значително по-слабо андрогенен, което не го свързва с появата на сериозни странични ефекти.

Анавар се използва най-често в периоди, когато се цели максимален релеф и визия, тъй като Анавар придава на физиката много сух, твърд и венозен вид. Анавар има мощен анаболен ефект, като драстично повишава задръжката на азот в мускулите, както и протеиновия синтез, което води до запазване на техния обем по време на тежки диети. Анавар има способността да придава солидно количество сила, без да води до повишаване на личното тегло, което го прави и много удачен вариант за употреба от трибойци и други силови спортисти, които трябва да спазват категории.

Анавар и културизма

В културизма, Анавар се използва сравнително рядко самостоятелно, като обикновенно се комбинира с други по-силно андрогенни анаболни стероиди, като по този начин се цели по-мощен ефект от цикъла. Изключение прави употребата на Анавар от жени, като в тези случай препаратът може да се използва самостоятелно. Стандартно, употребата на Анавар е за периоди от 4-6 седмици, като в редки случай продължителността може да бъде увеличена на 8 седмици, но не трябва да се забравя, че Анавар е орален анаболен стероид и като такъв, натоварва функцията на черния дроб. Анавар притежава и мощен, директен ефект върху липолизата, като по този начин води до засилено изгаряне на подкожните мазнини, особено в проблемните зони, което е още едно сериозно негово предимство.

Източник: Zobim.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *