7 съвета как безопасно да използвате електрическа бебешка люлка

Ето някои съвети за безопасност при електрическа бебешка люлка, както е посочено от AAP, както и няколко наши собствени съвета:

1.Проверете здравината на елекрическата люлка

Особено важно е да я проверите обстойно ако сте я закупили втора употреба.

2.Прочетете ръководството с инструкции

Преди да поставите бебе на електрическата люлката, трябва внимателно да прочетете ръководството с инструкции и всички препоръки за безопасност на производителя. Различните люлки може да имат различни препоръки, така че дори и да сте запознати с една люлка, важно е да се обучите за всяка люлка, която вашето бебе може да използва.

Уверете се, че всички части са включени и че следвате стриктно указанията за сглобяване. Ако имате електическа бебешка люлка втора употреба, изтеглете ръководството с инструкции.

3.Проверете ограниченията на теглото на електрическа бебешка люлка, която сте избрали

Независимо дали са твърде големи или твърде малки, ако детето ви е извън препоръчителните насоки за тегло, не е безопасно за него да се използва. Някои люлки – особено преносими люлки – могат да се превърнат в детски седалки в този момент, за да се удължи живота им.

Дори детето ви да е в границите на теглото на люлката, ако често се суети или се опитва да изпълзи, това е индикация, че е надраснало люлката – ако не по тегло, то по темперамент. Това е знак, че трябва да спрете да използвате люлката.

4.Стабилизирайте бебешката люлка

Винаги е добра идея да направите бърза проверка, за да сте сигурни, че електрическата бебешката люлка няма да се преобърне лесно, преди да поставите бебе вътре. Бебешката люлка на вашето дете не трябва да се преобръща или сгъва лесно. Ако го направи, не е безопасно.

Може да е изкушаващо да поставите преносима или сгъваема люлка на маса или диван. Но никога не трябва да поставяте бебешка люлка върху мебели. Винаги се уверявайте, че е на равна повърхност и че няма нищо под него, което би могло да го направи нестабилно, докато се люлее.

5.Поставете електрическата бебешка люлка под безопасен и сигурен ъгъл

Според AAP, бебетата под четири месеца винаги трябва да седят в най-легналото положение, което бебешката люлка позволява. Това ще помогне за намаляване на шансовете те да се спуснат напред и потенциално да се задушат.

6.Не оставяйте бебето в люлка за повече от 30 минути наведнъж

AAP предупреждава, че оставянето на вашето бебе в люлката за повече от 30 минути наведнъж (или общо един час на ден) може да увеличи риска от появата на плоски петна по главата. Препоръчително е те да се люлеят само за две 30-минутни стъпки на ден.

7.Проверете презрамките

Винаги проверявайте, за да се уверите, че всички ремъци и колани са правилно позиционирани, когато се използват. Ако седалката на електрическата бебешка люлка може да се накланя под ъгъл повече от 50 градуса. Tя трябва да има 5-точков колан, за да поддържа бебето на място.

Всички колани трябва да бъдат закопчани всеки път, когато люлката се използва. Когато не се използват, уверете се, че все още са закопчани на място, за да сте сигурни, че дете няма случайно да се оплете в тях, когато пълзи, тъй като това може да създаде опасност от задавяне.