7 правила за по-изгоден ипотечен кредит

На нас много ни допада мисълта, че нашия дом е и наша крепост. Не така стоят нещата обаче с ипотечния кредит. Трудно е да изберем подходящ, а когато това стане, понякога не мислим за бъдещето. Но докато не изплатим този кредит има реални шансове да останем без покрив на главата.  Много хора, теглейки кредит не се замислят за бъдещето.  Ще Ви представим 7 неща, които трябва да съобразите при тегленето на ипотечен кредит.

Делът на финансирането

По-добре е да се опитате да погасите по-голямата част от жилището Ви.  Хората са склонни да съберат около половината за своето жилище. Това, което оказва влияние на кредита е дали жилището е в добър квартал и дали е ново строителство.  Не ставайте жертви на обичайната тенденция. По-добре е да погасите над половината от жилището си и след това да изтеглите кредит, който да е в по-малък размер и да изплащате за по-кратко време.

Най-изгодната цена
Може би си мислите, че това е най-очевидното нещо и не трябва да се споменава. Но не са малко и хората, които разчитат на собствения си нюх, за да закупят жилище, а не се доверяват на преценката на специалистите.

Интернет
Вече можете лесно да посетите сайтове на брокери или агенции и да видите актуалните предложения, да сравните и изберете най-изгодното за вас. Не са малко и банките, които предлагат онлайн кандидатстване за кредит, като при разглеждане на документите ви ще се свържат с вас, за да уточните подробностите.

Застраховка
Това не е задача, към която трябва да подходите лекомислено. Най-често застраховката се влияе от местоположението, сумата на имота и срока на изплащане на кредита. Освен това, застраховката поема отделни клаузи, така че проучете и прочетете внимателно, преди да подпишете застраховката.

Поддържайте връзка с банката

Това е задължително условие при подобни кредити, особено, ако има някакви променени условия или пък банката е решила да смени застрахователя.  Можете също и да поискате предоговаряне или предсрочно погасяване.

Вашият коментар