Суха храна за кучета – полезна или просто удобна? – Част 1

Суха храна за кучета

Освен, че е много по-лесно да се купи, разбира се, говорим за качествена, пълноценна суха храна за кучета, има и ситуации, когато е просто необходима именно суха храна:

  1. Алергия. Има храни, които помагат в борбата и в грижата с кожни обриви и косопад.
  2. Бременност. Бременните четириноги особено се нуждаят от правилно хранене. Производителите също се погрижиха за тази група животни, създавайки фуражи, които отчитат характеристиките на състоянието. Тази храна за кучета е създадена с много грижа и внимание.
  3. Наднормено тегло. На кучета с излишни килограми или нарушен метаболизъм също се показва специална храна за кучета. Тази храна за кучета съдържа всички необходими елементи, но в същото време такава храна Ви позволява да намалите съдържанието на калории в диетата.

Ако решите да останете на суха храна, препоръчваме Ви да се консултирате с ветеринарен лекар, който ще подбере храната за кучето Ви индивидуално според нуждите на Вашия космат приятел.

Какво трябва да знаят за кучешката храна всички собственици на кучета

Ето кои са важните моменти:
Веднъж годишно на животните трябва да вземат изпражнения и направи кръвен тест, за да разберат дали храната за кучето е подходяща и има ли какво да липсва.
Важно е да знаете – Не можете рязко да преминете от естествена към суха храна и обратно – за животното това е огромен стрес.
Ако решите да промените диетата, храната на Вашето куче, тогава 2 седмици след въвеждането на нова диета вземете тестове от 1 точка.
Не забравяйте, че ако храната отговаря на нуждите на кучето, Вашият домашен любимец ще живее здравословен и дълъг живот. И това, разбирате ли, е най-важното!

Можете да определите дали храната е подходяща по следните параметри:

1. Кучето изглежда страхотно.
2. Кучето има отлична козина.
3. Кучето има страхотен регулиран стомах. То ака 1-2 пъти на разходка на образувани купчинки.
4. Кучето няма кожни проблеми.