Различните видове четки за боя

Материалът, когато избираме четки за боя

Дръжките на четките за боя, а изработени от дърво, пластмаса или метал.

Креативните четки за боядисване с дръжки от естествена кост се изработват по поръчка.

Металната обиколка за събиране на купчината в едно трябва да е издръжлива, така че е направена от метал, но не дебел, а тънкослоен, за да не бъде инструментът твърде тежък. Влакната на четките за боядисване се различават по вид, който е описан по-долу.

Видовете четки за боя

Четките се различават по влакна, форма на дръжка, размер и други параметри, но всички трябва да отговарят на едни и същи изисквания.

Първо, купчината се хваща добре и запазва оцветяващия състав за продължително време.

Второ, висококачествената четка за боядисване трябва да нанася равномерно боя върху повърхността, която се третира за първи път, без допълнителни корекции. Ще разгледаме основните видове четки за боядисване.

Влакната на четките са разделени на три вида:

Естествени четки

Тези четки за боядисване са най-подходящи за работа с блажни бои, изсушаващи масла и различни видове лакове. Естествените влакна са доста меки, поемат боите бързо и задържат добре боята върху бояджийските материали.

При контакт с вода косъмчетата на тези четки за боя стават твърди, губят свойствата си и не боядисват добре повърхностите. Ето защо не трябва да използвате инструменти с естествен косъм заедно с бои на водна основа.

Синтетични четки

Използват се при боядисване на повърхности с вододисперсионни бои и лакове. Синтетичните влакна имат повишена устойчивост на износване и създават красиви гладки повърхности.

Изкуствените власинки на четките за боя поемат добре и абсорбират състава на боята и лака не само на външната повърхност, но и на вътрешната повърхност – точно до средата на купчината.

Това качество на четката позволява да увеличите производителността и значително да спестите време по време на процеса на боядисване.

Смесени четки

Подходящи за всички видове бои – както на маслена, така и на водна основа, добре абсорбират боята и имат висока устойчивост на износване.

Четките със смесен косъм съчетават най-добрите качества на инструментите с изкуствен и естествен косъм, поради което са много търсени.