Почистваме сифона самостоятелно – полезна информация

Почистваме сифона самостоятелно

Почистваме сифона самостоятелно. Ако някой от методите за почистване не ви върши работа, комбинирайте ги. Например, използвайте химически почистващ препарат за запушване и след час и половина опитайте да се отървете от тапата с бутало. Най-често този метод е много ефективен.

Запушени тръби – причината вероятно е непочистен сифон

Ако се появи неприятна миризма поради запушване, тогава има няколко начина да се справите с нея:

Използвайте бутало. Това ще създаде разлика в налягането и отломките ще напуснат комуникациите.

Използвайте стоманена тел. Този инструмент трябва да се постави в канализацията и да започне ротационни движения. Така стоманената нишка ще премине през завоите и ще намери причината за неприятната миризма, а канализацията вече няма да ви напомня за себе си.

Използвайте домакински химикали. Корк от остатъци и хранителни остатъци могат да бъдат отстранени със специални химикали. Те се продават под формата на течни гелове, прах. Ако се е образувало запушване в тоалетната, банята на частно жилище, тогава ще бъде трудно да се справим с него чрез химия. Може да се наложи прилично количество течности и прахове.

Използвайте хидравличния метод. Почистването се извършва чрез излагане на запушването със струя вода под високо налягане. За да направите това, трябва да поканите специалист, който разполага с подходящото оборудване.

Има и друг метод за премахване на запушването – бактериален. Този метод е иновативен. Състои се във факта, че собственикът на къщата придобива специален химически агент, излива го в канализацията. След известно време бактериите се установяват по целия периметър на комуникациите и започват да обработват отпадъците. Недостатъците на този метод включват неговата продължителност. Целият процес отнема около три дни. През това време канализацията трябва да е в покой. Това означава, че не можете да използвате тоалетната.

Воден уплътнител или сифон

Мивката се монтира със специално устройство, извито по специфичен начин, съдържащо течност. Водният уплътнител служи като вид преграда, която не позволява на неприятна миризма да проникне в частна стая. Поради чести спадове на налягането в системата възникват неизправности и мивката започва да се превръща във вонящо място.