Недостатъците на колите под наем

Какви са недостатъците на колите под наем?

Както всичко, решението за наемане на превозно средство също предполага поредица от аспекти, които трябва да бъдат взети предвид и които в някои случаи могат да ни накарат да се съмняваме в удобството да предприемем тази стъпка. Ще изложим подробно по-долу недостатъците, като Ви дадем и ключовете, за да не се превърнат в проблем.

Това включва инвестиране в превозно средство, което не е ваша собственост.

Въпреки че това е вярно, това означава ли, че губим пари? Не е задължително. Изборът на кола под наем, не винаги е синоним на безполезен разход, тъй като може да означава спестяване, когато колата се използва само спорадично. От друга страна, не трябва да изпускаме от поглед факта, че отдаването под наем е услуга, и също крие недостатъците си.

Внимавайте за неочаквани разходи

Един от недостатъците на колите под наем е възможното заплащане за щети. На никой не е забавно да открие драскотина или вдлъбнатина при отваряне на вратата на колата. Отговорността обаче е по-голяма, когато колата не е собственост, а е под наем. В този случай клиентът трябва да се погрижи за таксата за ремонт, нещо, което би могло да бъде избегнато, ако автомобилът беше Ваша собственост. Има обаче начини да го избегнете, като наемане на допълнителна застраховка. По този начин можете да шофирате с пълно спокойствие и, ако възникне някаква злополука, вашите спестявания няма да бъдат използвани.

Обикновено е необходимо да имате кредитна карта за наемане

Въпреки че това се случва с много агенции за коли под наем, някои, Ви дават възможност да резервирате автомобил си без кредитна карта. За да направите това, трябва само да покриете всички незадължителни застраховки. Това е всичко!

В дългосрочен план може да бъде скъпо

Това твърдение е вярно за онези хора, които например живеят в изолирани райони и ежедневно използват автомобила, за да отидат на работното си място. Въпреки това, ако това не е вашият случай, можете да пропуснете това наблюдение.

Както можете да видите, колите под наем могат да бъдат най-доброто решение в много случаи. Но може и да Ви излязат и по-скъпо от предвиденото. Направете добре своята сметка, в която да включите и непредвидените ситуации.