Най-добрите фитнес уреди за правене на мускули в домашна обстановка

Регулируеми дъмбели и гири

Те могат да се използват за широк набор от упражнения, включително:

  • Бицепсови къдрици
  • Екстензии за трицепс
  • Раменна преса
  • Преса за гърди (на пейка)
  • Полет с дъмбели и др.

Регулируемите дъмбели са един от най-добрите фитнес уреди, които да включите в домашния си фитнес, особено когато започвате и изграждате мускулите си. Те са универсални и ви позволяват лесно да регулирате тежестта, за да отговаря на вашето фитнес ниво и конкретното упражнение, което правите.

Това е супер полезно, ако не сте съвсем сигурни колко тегло можете да издържите, тъй като можете да започнете с по-леко тегло и постепенно да го увеличавате, докато изграждате сила. Регулируемите дъмбели също са удобен фитнес уред, защото заемат по-малко място от комплект дъмбели с фиксирано тегло, което е идеално, ако имате ограничено място в домашната си фитнес зала.

Гири

Гирите са особено ефективен фитнес уред за работа на мускулите в сърцевината, гърба и долната част на тялото, като глутеуси, четириъгълници и подколенни сухожилия. Те могат да се използват и за упражнения, които изискват динамично движение, което може да бъде забавен и предизвикателен начин да смесите рутината си.

Гирите се предлагат в различни тежести, така че можете да изберете този, който най-добре отговаря на вашето фитнес ниво. Освен това са сравнително компактен фитнес уред, което ги прави добър избор, ако имате ограничено пространство в домашната си фитнес зала.

Регулируема пейка

Пейката е необходим фитнес уред за домашни фитнес зали, особено когато се опитвате да изградите мускули. На първо място, лежанката предлага стабилна и удобна повърхност за различни упражнения.Като преси с дъмбели, флайсове и спускания на трицепс. Може да се използва и като опора за други упражнения, като лицеви опори под наклон и пристъпи. Преносимата пейка е удобен фитнес уред, защото може лесно да се мести и съхранява. Това я прави добър избор, ако имате ограничено пространство в домашната си фитнес зала. Също така е добър вариант, ако планирате да го използвате на открито.

 

Не се страхувайте да започнете с малко и постепенно да изграждате домашната си фитнес зала. И преди всичко, забавлявайте се с вашите фитнес уреди. Красотата на домашната фитнес зала е, че това е място, където можете да поемете контрола върху вашето фитнес пътуване и да го направите свое собствено. Приятно трениране!