Най-добрите ресторанти в София

Според туристите най-добрите ресторанти в София

Освен специалитети в столичните ресторанти можете да поръчате чудесни вина, които се доставят тук от различни региони на страната. Също така в околностите на българската столица се произвеждат различни видове ликьори, както и силната алкохолна напитка „ракия“, която е вид плодова водка. Ракията обикновено отлежава в дъбови бъчви, така че има специален богат аромат и вкус.

В столицата на България е невъзможно да останеш гладен.

Ресторанти и кафенета в София предлагат кухни на всички народи по света: от националната българска и средиземноморска до турска и индийска. За да не се объркате в такова разнообразие, ние сме събрали за вас ТОП-5 ресторанти в София, които си струва да посетите за турист.

Избата Таверна

Тихо уютно кафене с източноевропейска кухня. Ако сте за първи път в България и все още не сте опитвали национални ястия, тогава отидете в механа Избата. Интериорът на кафенето е направен в български народен стил, рецептата е традиционна. Тук можете да се забавлявате с приятели на чаша младо местно вино или да седнете с цялото семейство в отделна уютна стая без шум и непознати. Прочетете повече по-долу.

Хаджидрагановите къщи

Това е още една механа с българска кухня. Тук цените са малко по-високи, но изборът на храна е по-голям. В менюто ще намерите всичко: от кебап и български кебап до десерти по рецепти отпреди сто години. В този ресторант в София интериорът ще Ви пренесе 100 години назад: залата е украсена с народни битови предмети, свири национална музика, персоналът говори само български. Страхотно място за изживяване на културата на тази страна. Прочетете повече по-долу.

Стилен модерен ресторант в центъра на София. Тук се сервира българска кухня по модерен начин. Главният готвач на заведението е измислил собствена необичайна презентация за всяко традиционно ястие. Интериорът на този софийски ресторант използва скандинавски минимализъм и национални мотиви. Институцията се намира в самия център на София. Можете да дойдете тук за романтична среща, важен бизнес обяд или просто за вечеря с цялото семейство – двуетажната зала ще побере всички гости.

Още един от най-добрите ресторанти в София с българска традиционна кухня е ресторант „Мома“.