Материал на производство и експлоатационен живот на фасетите

Материал на производство и експлоатационен живот на фасетите. Има няколко вида порцеланови фасети. Изработени са от:

  • поликристален двуалуминиев оксид;
  • силициев оксид.

Тези елементи изграждат глината, от която се правят чашите, но по различна технология. Зъболекарите на нашата клиника използват висококачествен материал. Плочите ще издържат цял ​​живот, ако се отнасяте внимателно към тях и спазвате правилата за работа.

Материал на производство и експлоатационен живот на фасетите

Колко струват порцелановите фасети?Цената на фасетите зависи от вида на керамиката и производителя. Порцеланът ще струва по-малко, но зъбът ще трябва да се обгръща повече.

В цената се включва:

  • анестезия;
  • моделиране с восък;
  • изработка на временен елемент;
  • създаване и фиксиране на продукта;
  • гаранция.

Показания и противопоказания за инсталиране

Ако мечтаете за „холивудска усмивка“, керамиката е вашият вариант. Подложките са поставени както на предните, така и на задните модули. Те са незаменими, ако цветът на зъбите е жълт или кафяв и дори професионалното избелване при зъболекар не може да премахне петната.

Керамиката, подобно на други видове фасети, не се поставя, ако е необходимо да се прикрие липсваща единица: продуктите не могат да бъдат фиксирани. В този случай се препоръчват корони. Временно противопоказание – неправилно захапване. Първо, зъбната редица трябва да бъде подравнена.

Фасети не се поставят с бруксизъм (скърцане със зъби насън). Неволните движения могат да ги счупят преди време.

Предимства и недостатъци на керамичните фасети

Моделите, които поставяте в нашата клиника ще издържат дълго време. Те маскират добре дефектите, издръжливи са, а тонът е неразличим от естествения цвят на зъбната редица.

Лекарите не препоръчват керамика на човек с лоши навици, които могат да я развалят (хапане на семки, отваряне на клепачи със зъби). Ако пациентът все пак иска да ги постави, ще трябва да се отървете от подобни хобита.

Циркониеви фасети

Ако спортувате, циркониеви наслагвания са вашата опция. Те имат повишена здравина, така че не можете да се страхувате от случаен удар в челюстта. Единственият минус е, че продуктите нямат необходимата прозрачност, по отношение на естетиката те отстъпват на керамиката.