Марки котешка храна, препоръчани от ветеринарите

Какви марки котешка храна препоръчват ветеринарите?

Независимо дали избирате да храните суха или консервирана котешка храна, важно е да храните добре балансирана, търговска диета, за да сте сигурни, че вашата котка получава нужните витамини и минерали. Изберете от най-добрите марки котешка храна.

Реномирани марки котешка храна са с контрол на качеството и са специално формулирани, за да отговорят на хранителните изисквания на котките. Вашият ветеринарен лекар може да ви даде по-конкретни препоръки въз основа на здравната история на вашата котка.

Избягвайте хранене с домашно приготвена или домашно приготвена диета, освен ако не е специално формулирана от ветеринарен лекар, който е специализиран в изготвянето на тези диети. Ако нямате помощ от квалифициран ветеринарен лекар, тези диети може да имат дефицит на витамини и минерали като таурин, което може да причини сърдечно заболяване при котките.

Включването на вашия ветеринарен лекар в решението ви с какво да храните котката си може да бъде много полезно, за да гарантирате, че те получават най-подходящото хранене.

Ето някои други неща, които трябва да имате предвид.

Одобрение от AAFCO

Основните минимални хранителни изисквания за котки са установени от Асоциацията на американските служители по контрол на фуражите (AAFCO). Това е важно, тъй като всички храни за домашни любимци, които носят „декларация на AAFCO“ или „одобрена от AAFCO хранителна гаранция“, се считат за пълноценни и добре балансирани диети за вашата котка.

Списък на съставките

Важно е да прочетете етикета на гърба на опаковката. Така ще сте сигурни, че основните съставки, които ще бъдат изброени първи, се състоят от месо и месни субпродукти. Това е така, защото котките са месоядни животни и се нуждаят от диета с високо съдържание на протеини. Тя им доставя подходящото количество незаменими аминокиселини и мастни киселини.

Специфичните здравни нужди на вашата котка

Най-добрата котешка храна за вашата котка ще бъде уникална за техния начин на живот и хранителни нужди.

Например, ако вашето коте или котка е с нормално тегло и здраво, тогава трябва да е достатъчна поддържаща диета за коте или възрастен. Ако котката ви е с наднормено тегло, може би е най-добре да потърсите диета с ниско съдържание на мазнини.

Ако вашата котка има здравословно състояние, вашият ветеринарен лекар може да предпише специфична диета, формулирана за това заболяване. Например, бъбречни диети се препоръчват при повечето котки, които развиват бъбречно заболяване. Уринарна диета може да е по-подходяща при котки, които имат заболяване на долните пикочни пътища.

Предпочитанията на вашата котка

В края на деня може да нямате избор с какъв тип диета да храните котката си. Някои котки могат да бъдат много придирчиви и да ядат само суха или само мокра храна.