Красив грим за очите

За да се получи гримът са необходими знания и навици, защото дори само една неточна черта и мове да изглеждаме смешно или нелепо. Ако носите очила или не сте съвсем доволни от формата на очите, с помощта на подходящ и сръчно нанесен грим, можете да промените всичко.

С какво да започнем?

Първи етап:

Първо – почиствате лицето. Важно е след почистването кожата да не бъде опъната. Около очите нанесете специален лек крем.

Защо е необходимо да се постави основа върху клепачите?

Основата за сенките попива излишната мазнина на кожата, има матиращ ефект и той няма да позволи на сенките да се размажат. Основата може да бъде кремообразна или във вид на прах.

Слагате полупрозрачна пудра отгоре и сте готови с основата на Вашия грим.

Втори етап:

Тъмните кръгове под очите са недопустими за женското лице. Както са и несъвместими със сиви или синкави сенки за очи. За тази цел има специално създаден крем-коректор, изберете такъв, който ще бъде с тон и половина по-светъл от лицето Ви. Завършете с лек тонален крем. С него кожата Ви ще придобие сияен и свеж вид, благодарение на блестящите частици, които влизат в състава му.

Как да изберем подходящите сенки за очи?

Най-добрият ориентир в избора на цветовата гама е цветът на Вашите очи. При добре подбраните сенки за очи отлично се справят с леките корекции на формата на очите, могат много ефектно да подчертаят цвета им. Погледът ще бъде силно изразителен и въздействащ.

Ето и няколко видове сенки:

Сухи сенки за очи – много добре стоят и лесно се нанасят с апликатори, каквито има винаги в комплекта.

Сенки – молив – Тези сенки са много удобни за начинаещи, които искат да се научат на изкуството на макияжа.

Течни сенки – Те са представени на пазара като устойчиви и ултра устойчиви. Те съхнат бързо и това удобство означава също, че трябва да се научите умело да ги нанасяте.

Крем сенки – тяхното неудобство може да бъде, че лесно се размазват.

Вашият коментар