Колко е разстоянието от Истанбул до Бургас?

Когато пътувате с автобус, продължителността на трансфера, пътуването от Истанбул до Бургас зависи от избрания маршрут. Повечето автобусни компании предпочитат платени пътища или магистрали. Често това не е най-краткият маршрут, а най-бързият и без трафик/без светофари.

За да пътувате с автобус до някои островни дестинации, които не са свързани със сушата чрез мостове, автобусите се качват на големи фериботи. Пътниците обикновено са помолени да слязат от автобуса; багажът може да се остави на място. Разстоянието от една точка до друга точка от трансфера, а именно трансфера Истанбул – Бургас с автобус се добавя към общата дължина на пътя.

Колко време отнема трансферът от Истанбул до Бургас с автобус?

Очакваното време за пътуване от Истанбул до Бургас с автобус е 7 часа. Не забравяйте, че пътуването с автобус винаги отнема повече време от пътуването със собствената ви кола или такси. Времето на тръгване също оказва голямо влияние върху натовареността на трансфера между Истанбул и Бургас. По правило най-големият трафик се наблюдава сутрин до вечерта през делничните дни. Това е по-натоварено време от уикенда.

Друг важен фактор, който влияе върху времето за пътуване, е видът на автобуса. Premium и VIP автобусите обикновено са по-бързи, защото се движат по магистралата и често не спират на междинни автогари по маршрута. Въпреки това, всички автобуси обикновено спират за 10-30 минути на всеки няколко часа пътуване, за да позволят на пътниците да изпънат краката си, се разтъпчат, да използват тоалетната или да си вземат лека закуска, докато шофьорът на автобуса и персоналът също имат малка почивка.

Някои първокласни автобуси имат собствена тоалетна и в същото време имат и втори шофьор. Но това не променя нещата: пак ще има спирки по пътя – за обяд или за бензиностанция. Така и следва да е. Важна е както крайната цел, така и самото пътуване.