Как ще отпушим канала?

Как ще отпушим канала? Сифонът, това е първата преграда, в която се натрупва цялата мръсотия след източване. Разглобяваме го. Първо да го измием и да го върнем на мястото му. Ако не помогне, тогава ще опитаме „старомодния“ метод за отпушване и промиване на тръбата.

Как ще отпушим канала? Първо използваме вряща вода, в която първо разтваряме сода. Содата за хляб е основа и ако запушването е незначително, ще помогне да се справите с него.

Но понякога е достатъчно да изплакнете обилно с много гореща вода. Ако обаче не помогне, използвайте бутало.

Бутало за отпушване на каналите

Бутало за почистване на канализационни тръби – един от най-простите начини за механично почистване на канализационни тръби.

Използваме както стари, така и нови (модерни) модели. Преди почистване трябва да запушите втория отвор (горния) и след това да напълните мивката с вода, която трябва да покрие еластичната лента на буталото.

Чрез натискане на дръжката на буталото се опитваме да изтласкаме водата през тръбите. Принципът на този метод е прост: когато прилагаме натиск, в тръбата възникват водни удари. Ударите действат върху причината за запушването, като я разрушават или я избутват през тръбата на по-широко място, където може да премине безпрепятствено.

Извършваме действието за отпушване на канала многократно. Ако няма резултат, тогава пробваме друг метод.

Как ще отпушим канала? Химическо отпушване на канали

За химическо почистване ще ви е необходим препарат за почистване на тръби и канали.

Можете да ги закупите във всяка секция на супермаркета. Избор на средства.

Изборът на средства е голям, това, което следва да имате в предвид е, че в основата на тези гелове, течности, гранули или прах се съдържат натриев хидроксид (сода каустик). Това просто унищожава причината за запушването. Течните вещества ще се справят с тази задача по-бързо от насипните вещества. Името на продукта и страната на производство няма да повлияят значително на качеството на продукта, а само на цената. Разбира се, по-добре е да вземете доказан продукт и да не гледате цената. Но внимателно прочетете етикета на опаковката, за да определите за кои тръби е предназначен този продукт. Как ще отпушим канала качествено вижте тук.