Как е правилно да се хранят розите през пролетта, лятото и есента?

Най-доброто начало на пролетта за розите

Младите рози в началото на пролетта се хранят най-добре с органични торове (птичи тор или кравешки тор).

Ако за тор е избран пресен пилешки тор, той трябва да се разреди с вода в съотношение 1 към 20 и след това да се разреди отново с вода в съотношение 1 към 3. Ако торът вече е изгнил, той трябва да се разреди с вода в съотношение 1 към 10 два пъти.

Най-важното е да не прекалявате! Ако разтворът от пилешки тор е твърде силен, има голям риск от изгаряне на младите корени на растението.

За младите растения органичните торове са истинско съкровище. Когато ги използвате, младите издънки се снабдяват естествено с азот и листата на такива храсти ще бъдат много здрави, ярки и блестящи.

Идеален за отглеждането на рози, които са на възраст над 5 години са минералните подхранващи вещества, разтвор на амониев нитрат в съотношение на разреждане 20 g. за 1 кофа вода).

Тайните на успешното подхранване

Друг вариант за торене на розите е течното листно подхранване. В този случай разтворът се излива не върху корените на растението, а върху листата.

В този случай храненето ще се извършва директно през листната плоча, докато целият процес на прехвърляне на полезни неща се ускорява. Резултатите от този тип хранене могат да се очакват до няколко дни.

През лятото отглежданите рози се торят в самото начало на тяхното напъпване с торове с високо съдържание на фосфор и калий. Тези вещества влияят пряко върху образуването на здрави пъпки, ярък цвят и коренова система на цветето.

Също така би било препоръчително да се използват дългодействащи комплексни торове при отглеждането на розите.

За да ги използваме, използваме специален метод на торене. При който, метод, хранителните вещества от торовете постепенно ще бъдат измити от канавката с торф. Така растението постепенно ще получи всички вещества, от които се нуждае.