Какво е бъдещето на линк билдинга?

Увеличава експозицията на марката

Бъдещето на линк билдинга. Google и търсачките използват връзки за класиране на уебсайтове още от създаването им и значението на връзките в класирането не се променя скоро. Някои SEO специалисти вярваха, че с въвеждането на актуализацията на Google Penguin през 2012 г., обратните връзки ще станат остарели. Въпреки това Penguin просто направи по-важно получаването на връзки с по-високо качество. Вече не всички връзки се създават еднакви.

Така че, напредването на качеството и уместността на вашите връзки ще стане само по-важно. Търсачките разчитат на връзки, за да оценяват вашия E-A-T (expertise, authority, trust, експертиза, авторитет, доверие) и ще продължат да използват това като ядро ​​на алгоритъма си през следващите години.

Бъдещето на линк билдинга се крие в творческите начини, по които създавате връзки. Да, можете да продължите да пишете публикации за гости и да публикувате съдържание на трети страни, но трябва да накарате творческия си сок да тече.

Например, навлезли ли сте вече в изграждане на неработещи връзки? Ако не, това е един от най-добрите начини да спечелите качествени препратки за вашия уебсайт. Какво ще кажете за намирането на несвързани споменавания чрез Ahrefs и достигането до тези домейни, за да добавят връзка към вас? Тъй като Google и неговите конкуренти обръщат внимание на качеството на връзките, SEO експертите търсят по-надеждни уебсайтове, за да получат връзки като новинарски сайтове, уебсайтове на списания и големи нишови играчи.

Бъдещето на линк билдинга. Как да се сдобиете с линкове към големи сайтове

Сега може би се питате: „Как да получа връзки към такива мащабни сайтове?“ Тук идва креативността. Създателите на връзки се възползват от сайтове като HARO, за да изпращат оферти до големи публикации.

HARO е платформа, в която журналистите могат да изпращат запитвания, за да получат множество цитати и приноси от опитни професионалисти. Но това не е толкова просто, колкото да се регистрирате и да използвате инструмента. Трябва да прочетете специфичните насоки на платформата и да овладеете изкуството на комуникацията, тъй като ще има много напред-назад. Оксана Чикета сподели с нас как използването на HARO промени играта в ролята й на маркетолог в Albacross. „HARO е един от най-добрите начини за генериране на висококачествени препратки от авторитетни новинарски сайтове.“

Свържете се с LSEO, за да се възползвате от експертни кампании за линк билдинг

Като цяло бъдещето на изграждането на връзки е светло, въпреки факта, че никога не можем напълно да предвидим какво ще направи Google след това или как ще се променят.

За щастие на SEO, единствената константа досега беше продължаващото значение на изграждането на връзки през 2022 г. Докато сте в крак с тенденциите, проявявате креативност в начините, по които придобивате връзки, и получавате подходящи връзки, вие сте на прав път.

Ако изграждането на връзки е нещо, с което се борите, LSEO може да ви помогне. Свържете се с нас, за да ни уведомите за това, което правите, и ние ще разгледаме начините, по които можем да помогнем, използвайки дълбокия опит на нашите експерти в естественото изграждане на връзки.