Изолация от каменна вата

Описание на каменна вата

Изолацията от каменна вата на е плоча от каменна вата с постоянна плътност и висока якост с водоотблъскваща добавка, специално проектирана за използване в системи за изолация на външни стени. Оразмерен е така, че да е лесен за боравене и фиксиране към субстрат. Влакната от каменна вата се подреждат отново по време на производството, за да увеличат якостта на удар, без драстично да намаляват топлинните характеристики – което прави идеален продукт за използване зад покритие на мазилка.

 

Каменната вата е плоча с постоянна плътност. Това гарантира по-добра дългосрочна якост на натиск, висока устойчивост на удар, по-добри топлинни характеристики и по-тънък, по-лек продукт в сравнение с други опции за изолация с висока якост.

 

Приложение

Има каменна вата специално за използване със системи за изолация на външни стени. Плочите могат да бъдат или залепени и механично фиксирани, или просто механично фиксирани към основата, след което покрити с мрежа и система за мазилка според спецификацията на дизайнерите/доставчиците на системи. Плочите предлагат солидна и здрава поддържаща основа за мазилката и не са необходими противопожарни спирачки.

 

Пожарна ефективност

Може да се използва до работна температура от 850°C. В случай на пожар ще отдели незначителни количества дим и изпарения. Топлинното излъчване от продуктите е незначително.

 

Издръжливост

Плочата от каменна вата е нехигроскопична и е обработена, за да се гарантира нейното водоотблъскване. Той е без мирис, устойчив на гниене, не поддържа вредители и няма да насърчи растежа на гъбички, мухъл или бактерии.

 

Екологични

Каменната вата не съдържа CFC, HCFC и всякакви други материали с потенциал за разрушаване на озоновия слой при производството и съдържанието си и не представлява известна заплаха за околната среда.

Производството на каменна вата има слабо въздействие върху околната среда и се класифицира като Zero ODP и Zero GWP.

 

Физически качества на каменната изолация и устойчивост на влага

Каменната вата съдържа водоотблъскваща добавка, за да се гарантира, че течната вода не може да премине през плочата и да достигне съществуващата зидария по време на монтажа и строителството.

 

Ползи от такъв тип изолация
  • Предлага солидна поддръжка за изобразяване
  • Превъзходни свойства на огнеустойчивост
  • Не са необходими противопожарни спирания
  • Отлични топлинни характеристики
  • Отлична акустична изолация

Прочетете още на rockwool.com