Изолация на външни стени

Изолация от каменна вата специално за използване със системи за изолация на външни стени.

  • Шумоизолация

За разлика от други видове изолация, като твърди плоскости от пяна, изолацията от каменна и стъклена минерална вата е отлична за блокиране на нежелания шум. Това е така, защото има отворена влакнеста матрица, която абсорбира звуковите вълни. Изолацията от каменна минерална вата с превъзходни акустични характеристики може да се използва в покриви, стени или подове, за да осигури звукоизолация и да създаде по-тихи сгради.

  • Лесна инсталация

Нашите продукти от каменна минерална вата са издръжливи, твърди плочи, които се монтират лесно. Плочите са проектирани да пасват на стандартни центрове, но могат да бъдат нарязани по размер с нож с голямо острие или трион. Тъй като плочите не са крехки, те могат да се адаптират към несъвършенствата на основата и да бъдат сплетени плътно една до друга, минимизирайки празнините за максимална термична, противопожарна безопасност и акустични характеристики.

  • Описание

Изолацията от каменна вата е плоча от каменна вата с постоянна плътност и висока якост с водоотблъскваща добавка, специално проектирана за използване в системи за изолация на външни стени. Оразмерен е така, че да е лесен за боравене и фиксиране към субстрат. Влакната от каменна вата се подреждат отново по време на производството, за да увеличат якостта на удар.  Без драстично да намаляват топлинните характеристики. Това я прави идеален продукт за използване зад покритие на мазилка.

Каменната вата е плоча с постоянна плътност. Това гарантира по-добра дългосрочна якост на натиск, висока устойчивост на удар, по-добри топлинни характеристики и по-тънък, по-лек продукт в сравнение с други опции за изолация с висока якост.

Свързани въпроси за изолация на външни стени

Какви са предимствата на каменната вата пред другите изолационни материали?

Най-добрият изолационен материал варира според уникалните спецификации на всеки проект. Каменната вата е невероятно ефективна изолация, която обикновено се избира поради нейната огнеустойчивост, звукоизолационни качества и гъвкава лекота на използване.

  1. Екологична ли е каменната вата

Обикновено изолацията от каменна вата съдържа до 90% рециклирано съдържание. Промишлеността за производство на стомана и желязна руда произвежда милиони паунда шлака всяка година. Вместо да изпраща този материал на депата, той може да бъде рециклиран във високоефективна изолация. Каменната вата се произвежда с помощта на практически неизчерпаем природен ресурс. Земята произвежда 38 000 пъти повече скала всяка година чрез вулканична и океанска дейност, отколкото това, което се извлича за производството на каменни продукти.