За мъжката мода и за мъжкия стил – продължение

За мъжката мода и за мъжкия стил – продължение

Байкърски стил: Отнема време, за да разберете този стил. Експериментирайки, разбирате колко е необичайно. Комбинацията от твърдост и здравина просто работи безупречно! Байкерското яке-кожено яке, първият атрибут на облеклото, се отличава с наклонена брава. Панталоните в този стил винаги са кожени и прави, допълнени от различни шипове и шипове, както и дебели колани с масивни катарами. Обувките трябва да са удобни, като същевременно се вписват добре в цялостната картина на изображението. Доста е трудно, но дори и тук има място за аксесоари.

Военен стил (милитари): За истинско раждане на стила се смята времето след края на Първата световна война. Цветовата схема е поддържана в тъмнокафяви, блатни зелени цветове. Този популярен и доста практичен стил пленява много модници, поради грубостта и бруталността на дрехите във военния стил.

Класически стил: Основните характеристики на този „образцов“ стил са оцелели до днес, почти непроменени. Класическият стил се счита за изключително умерен, но в същото време позволява някои модерни решения. Възможно е използването на аксесоари в ярки цветове.

Mъжка мода –  видове

Стил деним: С навлизането на дънките модата за т.нар. дънков стил, той започва да набира скорост през 50-те години на 20 век. Платното (прародителят на денима) е боядисано в индиго. Дрехите, изработени от тази тъкан, се отличаваха със своята издръжливост.

Спортен стил: Свободата в движението е едно от основните изисквания за мъжката мода  в този стил.

Кънтри стил (селски): Това са естествени, често груби тъкани, умерено свободна кройка и цветове, които правят праха и мръсотията по-малко забележими. Модата е част от социалния живот, когато по-бедните се опитват поне външно да приличат на по-богатите. Според Георг Зимел модата създава неща, които служат като идентификационни знаци, показващи принадлежност към елита. Всички следват модата, особено младите хора, жените.

Има израз „това, което италианците носят днес, ще бъде модерно утре във всички градове по света“. Доказана през годините истина, защото италианският стил е синоним на безупречен вкус.