За видовете суха храна за кучета

За видовете суха храна за кучета. Предимствата на закупуването на суха храна за кучета е, че тя вече включва:

  • необходимото количество протеини, мазнини и въглехидрати;
  • витамини;
  • минерали;
  • балансиран състав в зависимост от породата и характеристиките на домашния любимец.

За видовете суха храна за кучета

Купуването на качествена храна за кучета е свързано не само със здравето, но и с добрия външен вид. От правилно подбрана храна ще бъде красива козина, здрави зъби, добре поддържан външен вид. Следователно можете да сравните различни видове храни за кучета по отношение на състава и да изберете тази, която е подходяща за вашето куче.

Да купите хубава, качествена храна за кучета можете като посетите нашия онлайн магазин. Ние предлагаме широка гама от пълноценни и здравословни храни за кучета на достъпни цени с доставка до всеки град в България.

Видове суха храна за кучета и характеристики на състава за различни породи

Има различни видове суха храна за кучета, в зависимост от характеристиките на домашния любимец. На съвременния пазар има фуражи от различни марки и производители, от различни класове – премиум клас, супер премиум клас. Има храна за кучета от различни размери – малки и големи породи.

Сухите храни за кучета също варират в зависимост от специалните нужди на кучето. Представени са например суха храна за кучета – стерилизирани животни, с акцент върху здрава коса и зъби, хипоалергенна храна, храна за кучета с уролитиаза, с акцент върху оптимизиране на теглото и др. Има и храна за различни възрасти кучета – за кученца, за възрастни кучета и по-възрастни кучета.

Важен момент при избора на храна за кучета е анализът на състава на фуража. Важно е сухата храна за домашни любимци да включва достатъчно количество месни съставки.

Например, ако купувате храна за кучета с агнешко месо, тогава месото трябва да е на първо място в състава на тази храна за кучета.

Също така е важно да се оцени наличието на протеини, фибри, мазнини, минерали (например калций и фосфор) и витамини от различни групи (например A, B, D) в сухата храна за кучета. Сухата холистична храна за домашни любимци трябва да включва същите съставки като храната за хора.