За българската механа

За българската механа. Добър признак за качеството на механата, истинският традиционен ресторант е нейната пълнота. Потърсете места, където местните обичат да седят. Избягвайте полупразните ресторанти – те обикновено имат остаряла храна. Въпреки това, заетостта може да бъде създадена изключително от успешното местоположение на ресторанта и споразумение с туристически агенции. Местата, където се водят туристически групи да вечерят, не могат да се нарекат най-добрите традиционни ресторанти, които си струва да посетите.

Най-добрите традиционни ресторанти в София: според отзивите на туристите

В столицата на България е невъзможно да останеш гладен. Ресторанти и кафенета в София предлагат ястия от всички народи по света: от национална българска и средиземноморска до турска и индийска. За да не се объркате в такова разнообразие, събрахме за вас ТОП 5 традиционни ресторанта в София, които си струва да посетите за турист.

Механа Избата

Тихо уютно традиционно ресторантче с източноевропейска кухня. Ако сте в България за първи път и все още не сте опитали национални ястия, тогава отидете в механа Избата. Интериорът на кафенето е направен в български народен стил, рецептите са традиционни. Тук можете да се забавлявате с приятели на чаша младо местно вино или да седнете с цялото семейство в отделна уютна стая без шум и непознати. Прочетете повече в друга наша статия.

За българската механа. Хаджидрагановите къщи

Хаджидрагановата къща – един от най-традиционните ресторанти в София

Това е традиционен български ресторант се намира в близост до Лвовския мост и автогарата, северно от града.

Този уникален традиционен ресторант от четири стари рехабилитационни кашчи от 1886 г. Всяко хранене сега е хранене в ресторанта.

А декорът е всяка отделна стая, представяща стила на четири традиционни града в България.

Банско от Пирин планина, Копривщица до Тракийската котловина, Жеравна до Розовата долина и Мелник до долината на Струма.

Напълно си заслужава да се разходите в различните стаи, за да можете да оцените декора и архитектурата на всеки град.

Освен това ще Ви е интересно, традиционна българска група свири музика от различни региони във всички региони.

В центъра на този традиционен ресторант има вътрешен двор, където може да вечеряте в тихите топли летни вечери.

Макар и популярен сред посетителите, това е традиционен ресторант в София, предлагащ разнообразие от вкусни български ястия в уникална атмосфера.

Освен не планирате да посещавате и посещавате различни български градове, пълзете тук от сградата на ресторанта и ги ще посетите в една среда.

За да посетите този традиционен ресторант, ще Ви е нужно да изпратите резервации предварително, особено ако сте с група.