Защо да изберем лилав детски килим

Има нещо специално в избора на перфектния лилав детски килим за детската стая, стаята за игра или спалнята на вашето мъниче. Лилавото е игрив, забавен цвят, който децата обичат и е лесен за украса!

Ако обмисляте да поставите лилав детски килим в пространството на вашето малко дете, вие ще сътворите нещо страхотно! Много от тези килими ще имат вечно качество, което Ви позволява да запазите един и същ килим през няколко различни възрасти и етапи.

Когато интериорен декоратор използва лилав килим за детска зона, той си играе с цветовете, за да озари пространството. Лилавото е неутрален спрямо пола цвят в сравнение с розовото или синьото, което също го прави чудесен за споделени стаи.

Следните идеи предлагат представа за това как един професионалист може да използва лилав детски килим в стая:

 • Лилавото килимче за детска стая обикновено е меко, за подплата на пода за малки ръчички и крачета, със забавни и ярки акценти. Плетените килими също могат да работят добре, тъй като могат да издържат на пешеходен трафик, като същевременно изолират пода.
 • Лилав килим за декорация на стая за момичета може да включва други цветове, като розово, и флорални мотиви, които вървят със съществуващите акценти.
 • Лилав килим за декорация на стая за момчета може да има по-тъмни нюанси, естествени текстури и цветове като зелено и синьо в микса. Тези елементи са често срещани и в неутрални по отношение на пола пространства.

ПОГЛЕД ПО-ОТБЛИЗО КЪМ ЛИЛАВИТЕ ДЕТСКИ КИЛИМИ

Интериорните декоратори обичат да използват лилавото в детските стаи не само за естетика. Вижте неговите асоциации във Фън Шуй и цветната психология:

 • Спокойствие
 • Възстановяване
 • Свързаност
 • Любов
 • Изобилие
 • Релаксация
 • Интуицията
 • Творчество

С черти като спокойствие, любов и креативност, лилавото е добър избор за подкрепа на вашето мъниче от самото начало.

ЛИЛАВ ДЕТСКИ КИЛИМ ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ЗА МЕН?

Използвайте инструмент за избор на цвят, за да определите дали лилавият килим ще работи в стаята, която декорирате. Помислете за различни нюанси като виолетово, лавандула, слива и други… Ако съвпада с настоящата ви палитра, запитайте се:

Детето ми/децата ми харесват ли лилаво (ако са достатъчно големи, за да имат предпочитания)?

Интересува ли ме как детската стая работи с останалата част от декора на къщата? Ако е така, лилавото работи ли добре със съществуващия ми декор в цялата къща?

Тези въпроси ще Ви помогнат да определите дали сте избрали правилния цвят за вашия детски килим. Ако е така, тогава ще искате да помислите за размера.

Измерете стаята, в която ще бъде килимът, и след това извадете два фута от ширината и дължината. Това е максималният размер за вашия килим, тъй като повечето декоратори обичат да поддържат 60см пространство между стената и ръба на килима.

ИЗБОР НА ПЕРФЕКТНИЯ ЛИЛАВ КИЛИМ ЗА ДЕЦА

Докато преглеждате наличните дизайни, запазете любимите си, за да ги сравните, преди да направите покупката си. Ако вашето мъниче е достатъчно голямо, помислете дали да не видите вашите селекции и да им дадете избор от тях.

Това ще им позволи да почувстват, че трябва да изберат своя килим, като същевременно гарантира, че ще харесате това, което купувате.

Не забравяйте подложка за килим, за да предотвратите плъзгане и да направите повърхността по-мека за ръцете и краката!