Защо да изберем алуминиев радиатор – 5 причини

Защо да изберем алуминиев радиатор:

Алуминиевите радиатори стават все по-популярни, защото предлагат на производителите и потребителите възхитителна гама от положителни качества:

Много енергийно ефективен

Алуминият е отличен проводник на топлина, което го прави брилянтен метал за производство на радиатори. Тъй като алуминият провежда топлина толкова добре, това означава, че алуминиевият радиатор може да достигне желаната от вас температура. Температурата се повишава по-бързо от радиаторите, направени от други материали.

Това може да има много положително въздействие върху сметките ви за отопление, тъй като е необходима по-малко енергия за достигане на оптимална температура на радиатора.

Не само ще се използва по-малко газ в процеса на отопление на вашите радиатори, но и нашите алуминиеви радиатори използват особено малко количество вода вътре в тях.

В резултат на това по-малко газ, по-малко вода и по-евтини сметки за енергия. Фантастична причина да преминете към алуминиеви радиатори.

Невероятно лек

Алуминият е много лек метал в сравнение с метал като неръждаема стомана, който е 2,5 пъти по-плътен и следователно много по-тежък. По отношение на производството на радиатори, лекотата на алуминия осигурява редица предимства.

Един от основните положителни страни е фактът, че е много лек за транспортиране. Ако един алуминиев радиатор е лек за преместване, това го прави по-малко натоварващ за куриери или други транспортни компании. Това често води до по-евтини разходи за доставка, които след това могат да бъдат прехвърлени върху клиента.

Ние напълно вярваме в предоставянето на това предимство на нашите клиенти. Лекият характер на алуминия също ги прави много лесни за отоплителни инженери, водопроводчици или за вас самите да ги инсталирате. Други радиатори, направени от по-тежки метали, може да изискват двама души, за да ги вдигнат в къща, нагоре по стълбите или върху истинската стена.

Ако плащате на професионалист, това може да направи инсталационните разходи много по-високи. Алуминиевият радиатор обикновено е достатъчно лек, за да може водопроводчикът да го премести и монтира сам.

Лесен за рециклиране

На теория алуминият е 100% рециклируем и докато в действителност тази цифра е малко по-ниска, голяма част от всички продукти, съдържащи алуминий, съдържат метала в рециклирана форма – и това включва нашите радиатори.

Ако закупите един от нашите алуминиеви радиатори, ще знаете, че купувате екологичен топлоизлъчвател, който може да бъде предаден на бъдещите поколения, след като нуждата ви от него приключи.

Въпреки че алуминият е един от най-разпространените метали на Земята. По-правилно е да се отнасяме с уважение към тази ценна стока.

Европа е световен лидер в рециклирането на алуминий, така че ние сме горди да запазим тази традиция и да предлагаме висококачествени алуминиеви радиатори, които са произведени от рециклиран метал.

Лесен за оформяне

Стоманата е много здрав и еластичен метал, но не може да бъде огънат, оформен и манипулиран по начина, по който алуминият може. Гъвкавите свойства на алуминия му позволяват да бъде формован в много по-креативни форми от стоманата.  Което го прави фантастичен метал за създаване на привлекателни дизайни на радиатори.

Когато сравнявате алуминиев радиатор един до друг с радиатор от мека стомана, често е доста лесно да разберете кой е кой. Всичко, което има изгладени, заоблени, извити или други екстравагантни характеристики, почти сигурно ще бъде произведено от алуминий.

Ако искате да направите изявление за дизайна на вашия дом, тогава може би ще пожелаете да разгледате един от нашите дизайнерски алуминиеви радиатори с най-високо качество.

Красиви стилове на дизайн

Ако апетитът ви се е повишил, тогава наистина трябва да разгледате нашата гама от алуминиеви радиатори с красив дизайн. С огромен набор от опции имаме размери и стилове, които да отговарят на всички нужди, изисквания и бюджети.