Езиков курс по английски

Езиков курс по английски

Един от мотоваторите за учене на чужди езици е желанието да разбираме любимите си филми без субтитри. Езиков курс по английски. Да чуеш автентичните реплики от устата на любимия герий няма нищо общо с дублирането, независимо колко е добър дублажа. Това е една от малкото причини, които биха ни накарали да започнем да учим някой език и да се запишем на езиков курс. Водещи преподаватели забелязват, че по време на своите езикови курсове има известна повтаряемост при учениците, когато посочват кой филм ги е накарал/би ги накарал да запишат езиков курс и да учат чужд език.

„Приятели“

По време на езиковите курсове по английски, много ученици споделят любовта си към филма „Приятели“. Едва ли има някой, който не е чувал за този сериал.  Филмът е забавен, разполага с много серии и е познат на поколения. Освен всичко останало е подходящ за начинещи, тъй като репликите в повечето случаи са кратки, остроумни и забавни.

„Под небето на Тоскана“

Макар да не е режисиран от италианци, един от най-предпочитаните филми, свързани с Италия е „Под небето на Тоскана“.  Филмът разказва за писателката от Сан Франсиско Франсис Мейс, която изпада в паника, когато добра нейна приятелка й подарява 10-дневна почивка в Тоскана. Въпреки че не е очарована от идеята, тя събира кураж и си стяга багажа. Но щом стъпва в Тоскана, на мига си купува полуразрушена вила и се гмурка в авантюра, която ще преобърне живота й. Предстоят й изненади, нови приятелства и романтика.

Руски сериали

Кусистите от езиковите курсове по руски пък споделят, че обичат да гледат съвременни руски сериали. По-възрастните от тях пък посочват предпочитанията си към старите руски филми.

„Петел с вино“

Напоследък нашумя и един немски филм с участието на български актьор в него – Самуел Финци. Става въпрос за филма „Петел с вино“ или Kokowaah. Учениците от езиковите курсове по немски език го посочват като един от предпочитаните по време на езиковата им подготовка.

Френски комедии

Курсистите пък от езиковите курсове по френски език определено класират на първо място комедиите с участието на Луи дьо Фюнес.