Други функции на автомобила, който наемате

Разгледайте допълнителните функции, които са включени в наемането на кола. Ако не се нуждаете от климатик, навигатор или други платени опции, моля, уведомете ни предварително, за да не плащате повече.

Във фирмата се информирайте какви документи са необходими за наемане, предоставя ли се депозит.

Също така прочетете внимателно договора. Те посочват условията за наем, глоби в случай на авария и други елементи, които могат да наложат допълнителни финансови разходи.

След сключването на сделката е важно внимателно да проверите наличието на всички необходими документи: свидетелства за регистрация, талони за регистрация на автомобили.

Препоръчително е да обърнете внимание на вида на застраховката и да изберете автомобил с пълна застраховка срещу пътнотранспортни произшествия.

От кого да наемете кола?

Има няколко възможности за наемане на кола почти навсякъде:

-Компании за отдаване на коли под наем.

Големи компании, които предоставят автомобили под наем за дълго време. Предимствата на този метод: можете да наемете кола за ден, няколко седмици или месеци, бързо сключване на договор, наличие на „Каско“ и добро състояние на автомобилния парк.

-Каршеринг.

Краткосрочен наем на автомобил за няколко минути или часове. От предимствата – удобно, ако колата не е необходима за целия ден. Всяка фирма разполага с няколко паркинга в различни части на града. Можете да наемете и върнете кола по всяко време на деня и нощта.

-Посредници.

Това са агрегаторни сайтове, които предлагат голям избор от различни дистрибутори.

Препоръки за избор на кола под наем

Преди да изберете компания за взимане на кола под наем, внимателно прочетете отзивите на други клиенти в Интернет. Това ще помогне да получите повече информация както за дистрибутора, така и за техническото състояние на неговите автомобили. Отделете време и внимателно проучете различните оферти.

Прочетете подробно всички клаузи на договора. Обърнете специално внимание на параграфа, който се отнася до парично обезщетение в случай на повреда на автомобила. Проверете дали вашата лична информация е въведена правилно.