Добри езикови центрове в САЩ

Езиков център – Основният тип курсове в САЩ са интензивни курсове в езиковите цетнтрове, обичайното натоварване е 30 урока на седмица. Темите на следобедния клас варират: бизнес английски, произношение, американски идиоми, американско кино и др.
В много американски университети има почти повече студенти от Хонг Конг, Тайван, Япония и Южна Корея, отколкото самите американци. Азиатците също преобладават в училищата по английски език – за дълго време (от шест месеца) и интензивна подготовка за влизане в университета.
Европейците – германци, французи, скандинавци – отиват в САЩ, главно за езикови + стажантски програми. Приемат ги в езиковите центрове с достатъчно приличен английски.
В допълнение към редовните часове, програмата на курса включва писане на автобиография, работна биография (CV), поведение по време на интервю с работодател. Обучението е с продължителност минимум един месец, като през това време училището успява да намери компания, готова да приеме стажант. Стажът може да продължи доста дълго (няколко месеца), през цялото това време човек работи безплатно. Но след това получава полезни характеристики и препоръки от работодателя, създава връзки в бизнес средите.

Езиков център САЩ или Канада?

Друга страна в Новия свят, където много млади хора отиват да учат, е Канада.

Ученето в Канада е по-евтино, отколкото в САЩ. Това се отнася за университетските и професионалните програми в езиковите центрове, това – макар и в по-малка степен – се отнася за езиковите курсове. Например редовен курс (25 часа седмично) в Pan Pacific International College (Британска Колумбия) струва само $600 на месец.

Курсовете в езиковите центрове към университетите са по-скъпи, но все пак по-евтини, отколкото в САЩ.
Друго предимство на Канада е, че тук има двуезични училища и езикови центрове. Особено много от тях има във френскоговорящата провинция на Канада – Квебек. Някои училища и езикови центрове Ви позволяват да разделите часовете си между английски и френски (да кажем, че поръчате 10 урока по френски на седмица и 15 урока по английски), други Ви позволяват да се редувате в изучаването на тези езици – и двете за хора, които смятат, че двата езика са по-добри от един, много привлекателен.