Възможно ли е да се пере обикновен евтин килим в пералня?

Ето преди това един отзив за ползване на обикновен евтин килим:

„Полипропиленовият килим е отличен избор за детска стая! Купих евтин и красив килим, от който децата са просто възхитени, те го разбиха за няколко години и абсолютно нямат нищо против да го изхвърлят и да си купят нов с различен дизайн (децата растат и анимационните рисунки са вече не са им особено интересни).“

Всички килими, евтини или не, се нуждаят от редовно почистване. Ако прахосмукачката се справя добре с леко прашни купчини, за отстраняване на по-големи и сложни замърсявания е необходимо мокро почистване. Ръчното почистване на килими отнема много време, а получените резултати не винаги са задоволителни. Ето защо много хора идват с идеята да се отърват от неприятностите, като заредят продукта в автоматична машина. Ще ви кажем дали е възможно да перете килим в пералня и как да го направите правилно.

Машинно пране на обикновен евтин килим и мокет: характеристики

За да поддържате дома си чист, е важно да извършвате мокро почистване всяка седмица. Това включва почистване на подове. Но какво ще стане, ако подът е с мокет? Не можете да го перете всяка седмица – мокро почистване се извършва само когато е абсолютно необходимо.

Обикновено килимите се почистват на сухо: с прахосмукачка или мека четка. С тяхна помощ можете да премахнете големи отпадъци, прах, косми и животинска козина. Но понякога петната не могат да бъдат премахнати със сухи методи. В този случай на евтините килими се извършва мокро почистване, което може да се извърши с помощта на:

-перяща прахосмукачка;

-парочистачка;

-четки и пяна или друг продукт за ръчно почистване.

Изброените по-горе методи за премахване на петна от евтините килими и мокети са трудоемък процес. Много по-лесно е да сложите в пералнята машина Вашият евтин килим и след известно време да го извадите чист и свеж.

Но възможно ли е да се направи това? Барабанът понякога се върти толкова бързо, че възникват опасения относно безопасността на платното и неговия външен вид.

Вижте тук и изберете Вашият обикновен евтин килим, с топ качество.